Sömnskola

Sömnskola

Sounder Sleep System™- ett System för en Sundare Sömn

Att sova gott…

Så viktigt för din hälsa på alla plan! Men för många är detta förenat med svårigheter och inte alls något som bara kommer av sig själv.


Bara vetskapen om hur viktig sömnen är gör det kanske bara ännu svårare och mer oroande och ångestskapande. Och här har vi något som kan bli en riktigt negativ spiral. Var tredje person har problem med sömnen då och då, fler kvinnor än män. När är det då dags att försöka göra något åt det?

Kanske definitionen på insomni kan vara till hjälp:


Antingen att du ligger vaken länge på kvällen och vrider och vänder dig eller om du vaknar mitt i natten och är vaken mer än 45 min vid ett tillfälle eller är vaken och somnar om vid minst tre tillfällen, eller vaknar för tidigt på morgonen, långt innan du ska gå upp, och inte somnar om. Då har du ett sömnproblem. Detta är ok i korta perioder och något som kan hända oss alla. Men om det pågår längre än en månad och minst tre nätter i veckan, då klassas det som ett sömnproblem. Då behöver man börja fundera över att göra något åt det.


Ett sätt kan vara att komma på en sömnkurs hos mig. Jag utgår från Sounder Sleep System™  i mitt upplägg.


Sounder Sleep System baseras på upptäckten att specifika fysiska rörelser kan hjälpa oss att ta oss från ett alert och vaket tillstånd till ett ökat lugn, såväl fysiskt som mentalt. Precis som att snabba, kraftfulla rörelser väcker upp nervsystemet kan vi använda oss av motsatsen; långsamma specifika och ofta små rörelser, för att lugna ner.


Sounder Sleep System är inspirerat av Feldenkrais och bygger på tre hörnstenar: guidad naturlig andning genom uppmärksamhet, kombinerat med passiva och aktiva rörelser och eget övande.


Syftet är att lära sig att på egen hand komma ner i varv på ett sätt som skapar förutsättningar för en god sömn.


Sounder Sleep System lärs bäst ut i workshop-format där man får god tid på sig att lära och öva.

Övningarna fungerar också utmärkt för den som sover bra men har behov av att sänka sina stressnivåer och förbättra sina möjligheter för återhämtning.


SOUNDER SLEEP SYSTEM HOS LEVA I RÖRELSE


Våren 2024 har jag uppehåll med planerade workshops eftersom jag själv deltar i ett par olika utbildningar som medför att tiden saknas. Kanske finns utrymme under hösten. Fram tills dess använder jag övningar från Sounder Sleep System integrerat i fysioterapi för patienter som kommer och där sömnbesvär är en del av problematiken.
Vill du att jag kommer och håller sömn-kurs någonstans i Skåne? Hör av dig så tittar vi på ett upplägg utifrån antal deltagare med mera. Kurs kan läggas upp på flera sätt utifrån behov och önskemål. 


Kanske vill du att jag kommer till din arbetsplats?


Sounder Sleep System™ is a Trademark of Paris Kern


Nedan ser du ett exempel på ett handgrepp som används tex i övningen "Fingerkramen"